Bortskjemte jenter??

Den nye "trenden"

Jeg leste innlegget i dagbladet i dag om jenter på 14-15 års alderen i Drammen som kjøper sykt dyre designer vesker og jeg ble sjokkert! Jeg har jo sett unge jenter med designervesker på vestkanten, men jeg syns det er en skikkelig uting at de bruker pengene på så dyre ting!! Om disse jente bare er bortskjemte eller kun bruker egne penger (tjent eller komf), det vet jeg ikke - Men jeg håper på det siste.

Dette bildet er hentet fra artikkelen og viser jenter med dyre merker som Moschino,  limited edition Louis Vuitton og Campomaggi.

Jeg er helt med på å at man har lyst på kule ting og at hvis man har fått masse penger til komfen så vil man bruke det på designer vesker og plagg.  Men det jeg ikke skjønner er at de ikke ser verdien i å glede seg til å TJENE disse pengene og spare til det man har lyst på! Når disse jentene blir 40, 50 og 60år - hva skal de unne seg? De har allerede vært verden rundt og kjøpt alle designer veskene de kunne drømt om. Jeg har alltid vært veldig interessert i mote, men da jeg komfirmerte meg ønsket jeg meg bunad - og det fikk jeg. Et plagg man har, bruker og verdsetter resten av livet. De ekstra pengene jeg fikk gikk rett på sparekontoen faktisk. Jeg syns det er litt bekymringsfullt at det er så mange bortskjemte ungdom som bare får og får. Akkurat i denne artikkelen så sier de at de brukte egne penger, men jeg vet om veldig mange som får alt det de ønsker av foreldrene (selv når foreldrene egentlig ikke har råd - men det er en helt annet innlegg!).

 

getnameless.com designer handbags wallets and leather crossbody purses made nameless no logo

Affordable fashion

Personlig liker jeg å kjøpe èn dyr ting i året, og ellers kjøpe mye rimeligere vesker og klær! Jeg er jo hekta på mote, så det hadde ikke tatt seg for meg å kjøpe dyrt hele tiden akkurat :))) Men jeg kjøper ALDRI plastikk vesker eller plagg med acryl (hater den følelsen inntil kroppen...). Det er utrolig mye bra og rimelig!! Jeg er stor fan av Zara og selvfølgelig veskene fra Nameless (som kun har skinnvesker - yes!:)) )

Jeg har derfor laget et styleboard med mine "affordable fashion"  favoritter som er rimelig og ikke minst veldig BRA:)
Stripete kjole i økologisk bomull fra Zara kr.179, sandaler fra Kat Maconi kr.1525 (på salg på Zalando.no), rosa skinnveske fra Nameless kr.1190, solbriller fra Le Specs kr.649  og neglelakk fra H&M kr. 29,50  

 

Jeg vil heller kjøpe vesker oftere, enn å kjøpe èn sykt dyr veske på kredittkortet (eller penger fra sparekontoen) en gang iblandt. Og så er ikke jeg 14 og får penger av mamma og pappa...

Hva mener dere? 

 

#blogg #fashion #bramote #mote #nameless #vesker #skinnvesker #sommer #sommerstil #sommerkjole #hverdag

10 kommentarer

christinahj

13.06.2014 kl.16:17

Bra innlegg! Veldig enig med deg :)

Mariabb92

13.06.2014 kl.16:19

Det som skremmer meg er ikkje at dei går "tom for mulige opplevelser" når dei er 40-60, men korleis skal dei lære seg å tene penger? Kjem dei til å klare å endre shoppevanen sin når dei på betala hus, mat og rekninger sjølv? Eller er det ein heil generasjon som kjem til å havne på luksusfellen? : )
Er stort sett enig med deg, helt greit om man bruker egne penger på det, men om man får så dyre gaver av foreldre får man et forvrengt syn på penger!

Alexander Karlsson Jakobsen

13.06.2014 kl.17:05

Jeg synes det er fint å unne seg noen designervesker men jeg er heelt enig med deg at det går over streken når man får veske etter veske og man ender opp med altfor mange vesker i løpet av feks 1 år. Jeg ville heller brukt penger på en dyr ting, brukt resten på rimelige ting også videre ;) Også det å spare over lang tid, da blir du gladere når du får vesken din.

Maren Elisabeth

13.06.2014 kl.18:13

Synes det ligger noe i å kjøpe én kvalitetsveske som varer, istedet for ti vesker på H&M som blir ødelagt innen to år. På samme måte som du verdsetter bunaden din, kan man verdsette en designerveske.

Er for så vidt enig i at 14-15 kanskje er litt ungt for designervesker, og at det ligger noe i å kunne spare og kjøpe en selv slik at man forstår verdien i det. Jeg vokste opp uten veldig mye penger, og alle klærne mine var arvet. Da jeg begynte å tjene penger selv og kunne kjøpe min første MAC leppestift føltes det utrolig godt. Er klar over at MAC ikke er et veldig high end merke, men for meg på den tiden var det stort.

TheJanet

13.06.2014 kl.18:28

Veldig enig!

Tuva getnameless

14.06.2014 kl.13:03

christinahj: Tusen takk:)))

Tuva getnameless

14.06.2014 kl.13:04

Mariabb92: Ja, det er veldig interessante spørsmål:)

Tuva getnameless

14.06.2014 kl.13:16

Maren Elisabeth: Jeg ville ikke oppfordre til bruk/kast forhold bare fordi man kjøper rimeligere ting. Jenter har som regel ikke èn veske ;) Vi liker å bytte på og da må du ha endel designervesker hvis du kun skal bruke det. De bruker de som skolesekk, så disse veskene kommer ikke til å bli 20 år gamle.
Det er ikke som en bunad du bruker en gang i året og som aldri går av moten. Disse jentene blir vant til forbruk som ikke er normalt i så ung alder og det var som var poenget mitt :)

Tuva getnameless

14.06.2014 kl.13:16

TheJanet: :))))

Skriv en ny kommentar

getnameless.com designer handbags wallets and leather crossbody purses made nameless no logo

, Oslo

Jeg er ei jente fra sørlandet som blogger for verdens kuleste nettbutikk og designere Nameless. De lager utrolig rå vesker til veldig bra pris. Mine interesser er mote, longboarding, reise og trene.

Kategorier

hits